ua en ru

Уряд прийняв рішення про затвердження порядку надання компенсації за оплату електроенергії шахтарям та пенсіонерам ліквідованих гірничих підприємств.

Урядом прийнято рішення про затвердження порядку надання компенсації за оплату електроенергії, газу та центрального опалення житла шахтарям та пенсіонерам ліквідованих гірничих підприємств, які проживають у будинках з центральним опаленням. Це дасть можливість реалізувати норму ст.48 Гірничого закону України, яка набрала чинності 1 січня 2010 р., повідомляє прес-служба Мінпраці України.

Існуючий порядок надання компенсації працівникам та пенсіонерам діючих вугільних підприємств, що затверджений постановою Кабінету міністрів України від 12 серпня 2009 р. № 887, поширюється на пенсіонерів та працівників ліквідованих гірничих підприємств.

Одночасно, враховуючи вимоги профспілкових і громадських організацій, спрощено механізм підтвердження права осіб на отримання компенсації. Органи праці та соціального захисту населення визначатимуть право шахтарів на отримання компенсації на підставі відомостей із трудової книжки. За таких умов пенсіонеру немає потреби додатково звертатися до підприємств за довідками, як це було передбачено у діючому порядку.

У разі відсутності необхідних даних у трудових книжках додаткова інформація буде отримуватися з пенсійних справ.

Компенсацію згідно із ст.48 Гірничого закону України отримуватимуть близько 13 тис. осіб.