ua en ru

Уряд прийняв постанову про збільшення статутного капіталу ПАТ "Державний експортний банк" і внесення змін до його статуту.

За пропозицією Міністерства промислової політики України урядом прийнято постанову "Про збільшення статутного капіталу публічного акціонерного товариства «Державний експортний банк» і внесення змін до його статуту» проект якої на засіданні Кабінету міністрів представив міністр промполітики України Володимир Новицький, повідомляє прес-служба відомства.

Відповідна постанова №129 була ухвалена Кабінетом міністрів України 20 січня 2010 р. Документом збільшений статутний фонд "Укрексімбанку" на 1 млрд 799 млн 998 тис. 602,5 грн - до 11 млрд 803 млн 511 тис. 480,55 грн.

Основною метою прийняття акту є надання підтримки підприємствам ОПК та спецекспортерам за зовнішньоекономічними контрактам, що ними укладаються без обов'язкового розміщення цими підприємствами 100 % грошової застави на рахунках покриття та шляхом забезпечення АТ «Укрексімбанк» гарантування виконання зовнішньоекономічних договорів. «Через обмеженість в обігових засобах держпідприємств ОПК при значних темпах росту експорту, а також те, що АТ «Укрексімбанк» на сьогодні не має достатньо статусного капіталу для забезпечення таких гарантій є потреба у збільшенні статутного капіталу згаданого банку для підтримки підприємств-експортерів ОПК», - сказав міністр.

Нагадаємо, в 2009 р. темпи росту експорту продукції підприємств ОПК, що входять в сферу управління Мінпромполітики незважаючи на світову фінансово-економічну ситуацію зросли на 38%. Сьогодні укладено та вступили в дію низка експортних контрактів на постачання за кордон продукції військового та подвійного призначення.