ua en ru

Уряд готовий внести до ВР проект бюджету на 2010 р. після затвердження парламентом висновків бюджетного комітету, - С.Соболєв.

Кабмін України готовий внести до парламенту доопрацьований проект бюджету на 2010 р. після затвердження Верховною Радою України висновків бюджетного комітету. Про це журналістам заявив нардеп від фракції БЮТ Сергій Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна. Він наголосив, що бюджетний комітет вже підготував свої пропозиції до проекту бюджету на 2010 р., проте необхідно, щоб парламент їх затвердив, а після цього уряд їх врахує при доопрацюванні бюджету. "Це можна вже зробити сьогодні. Для цього не треба жодних додаткових рішень. Є рішення бюджетного комітету, ніхто його не скасовував, воно виноситься в зал, зал його голосує, його уряд враховує при доопрацюванні на друге читання. І друге читання вже може бути буквально за тиждень. Нажаль цей процес сьогодні заблокований Партією регіонів", - зазначив С.Соболєв.

С.Соболєв також зазначив, що у випадку якщо до кінця року парламент не прийме проект бюджету на 2010 р., то фінансування в наступному році буде на рівні 1/12 від бюджету цього року. "Уряд зацікавлений в тому, щоб бюджет був прийнятий цього року, щоб і соціальні стандарти і стандарти по загальному фінансуванню виконувались", - зазначив С.Соболєв.
Нагадаємо, 20 листопада ц.р. ВР прийняла ухвалу №5000/П2 "Про направлення на доопрацювання проекту закону України про державний бюджет України на 2010 р. Проект цієї ухвали був зареєстрований у ВР 5 листопада ц.р. депутатами Олександром Пеклушенком (Партія регіонів), Аллою Александрівською (Комуністична партія України) і Павлом Жебрівським (блок "Наша Україна - Народна самооборона"). Законопроект "Про державний бюджет України на 2010 р." був зареєстрований у ВР 15 вересня ц.р. Згідно з документом, витрати бюджету затверджені в сумі 324 млрд грн, доходи - на рівні 285 млрд грн, дефіцит - 46,7 млрд грн (3,97% ВВП), прогнозований рівень інфляції на 2009 р. - 9,7%.