ua en ru

Уряд Білорусі і України домовилися про сумісний вихід на ринки третіх країн із спільною продукцією.

Уряд Білорусі і України домовилися про сумісний вихід на ринки третіх країн з продукцією, що виробляється в Україні і Білорусі. Відповідні домовленості були зафіксовані в ході 18-го засідання міжурядової україно-білоруської змішаної комісії з питань торговельно-економічної співпраці, що відбулося в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

«Ми підготуємо перелік продукції, яку виготовляють підприємства як з української, так і білоруської сторони. І там, де будуть суміжні типи продукції - ми з цією суміжною продукцією виходитимемо спільно на ринки третіх країн...ми робимо сумісний пул цієї продукції і вже з цим пулом виходимо в ті або інші країни», - сказав перший віце-прем'єр України Андрій Клюєв за підсумками засідання.

У свою чергу прем'єр-міністра Білорусі Володимир Семашко підтвердив готовність білоруської сторони у глибокій виробничій кооперації з українськими підприємствами. Йдеться про створення СП з виробництва залізничних вагонів і с/г техніки.

В.Семашко підкреслив, що реалізація останнього проекту, який передбачається реалізувати на базі херсонського комбайнобудівного заводу і одного з аналогічних заводів в Білорусі, залежатиме від рівня держпідтримки. «Багато що залежатиме від того, чи будуть в бюджеті передбачені субсидії на закупівлю цієї техніки», - сказав він.