ua en ru

Уряд пропонує японцям брати більше вихідних, щоб скоротити число самогубств

Уряд пропонує японцям брати більше вихідних, щоб скоротити число самогубств Фото: Уряд Японії стимулює японців брати більше відпусток та менше працювати

Смерть штатних працівників від перевтоми все ще велика проблема для країни

Японія пропонує своїм жителям брати більше вихідних і працювати менше годин на тиждень. Відповідний пакет законопроектів готується урядом з тим, щоб знизити кількість японців, що доводять себе до смерті від перевтоми на робочому місці, пише Bloomberg.

Як повідомляє видання, термін "кароші" - смерть від перевтоми - вже десятиліття як увійшов в лексикон японців, а уряд країни продовжує боротися за те, щоб взяти контроль над цією проблемою. Уже збільшено кількість державних свят (до 16 днів у році) та в середньому, кількість днів оплачуваних відпусток доведено до 18, але працюють японці, як і раніше, продовжують уникати відпочинку. В результаті, вже кілька років кількість зареєстрованих самогубств, причини яких пов'язані з роботою, щорічно не опускається нижче позначки в 2 тис осіб.

Все це підштовхнуло уряд країни в минулому році робити активні дії. В результаті, пакет законодавчих ініціатив, оприлюднений на цьому тижні, стимулює японський бізнес скорочувати робочі години своїх працівників і надавати більше можливостей для оплачуваних відпусток.

Цими нововведеннями уряд Японії сподівається скоротити частку співробітників працюють більше 60 годин щотижня до рівня менш 5% до 2020 р. Для порівняння, у 2013 р. показник сягав 9%. Ще одна мета пакета - стимулювати японців використовувати більше 70% своїх оплачуваних відпусток.

Нагадаємо, нещодавно влада Китаю провели для 70 високопоставлених чиновників уряду і членів їх сімей екскурсію по в'язниці в провінції Хубей для попередження корупції.