ua en ru

Уряд планує до кінця року виділити ДП "Луганськвугілля" 150 млн грн, - Бойко

Уряд планує до кінця року виділити ДП "Луганськвугілля" 150 млн грн, які простимулюють зростання видобутку підприємством вугілля. За словами Міністра, за рахунок залучених коштів видобуток вугілля на підприємстві планується збільшити втричі. Про це заявив сьогодні міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко під час робочої поїздки до Луганської області, повідомляє прес-служба Міненерговугілля.

"Від того, як будуть розвиватися Луганськвугілля, Первомайськвугілля, Лисичанськ, Ровеньки, Свердловськ та інші вугільні підприємства - залежить енергетична безпека усієї України. Країна може мати найсучасніші ракети та літаки, але усе це не працюватиме, якщо не буде рухатися вперед енергетика. Тому розвитку вугільної галузі держава завжди буде приділяти особливу увагу", - наголосив Юрій Бойко.

Міністр також зазначив, що вже найближчим часом планується переведення українських ТЕЦ на вугілля власного видобутку, зокрема у наступному році на вітчизняне вугілля планується перевести 2 ТЕЦ у Луганській області. За словами Юрія Бойка, це дозволить значно зекономити кошти місцевих бюджетів.

Міністр підкреслив, що в рамках програми заміщення імпортного природного газу буде реалізовано низку проектів щодо газифікації вугілля, зокрема заплановане будівництво таких підприємств у Луганській області.

Читайте також: В Україні обсяг видобутку вугілля за 9 міс. 2012 р. збільшився на 5,3% - до 64 млн т