ua en ru

Уряд має зберегти студентам стипендії, - "Наш край"

Уряд має зберегти студентам стипендії, - "Наш край"

Відповідне звернення направлено в уряд

Партія "Наш край" вимагає від уряду офіційно заявити про те, що "пропозицію Мінфіну про позбавлення студентів стипендій ним не підтримується". Про це заявив співголова "Нашого краю" Юрій Гранатуров.

Співголова партії зазначив, що чиновники по-різному коментують ситуацію, а тому уряд повинен висловити офіційну позицію щодо скасування стипендій.


"Згідно з оприлюдненою інформацією, Мінфін пропонує залишити стипендії тільки соціально незахищеним студентам, а також докторантам і аспірантам. Сьогодні міністр фінансів заявив, що академічні стипендії збережуть, тільки збільшать бал для їх отримання. Ці слова не відповідають документам, які Мінфін направив в Міносвіти, тому ми вимагаємо офіційної відповіді від уряду", – підкреслив Гранатуров.

За його словами, спроби міністерства фінансів заощадити кошти за рахунок студентів – не перший експеримент над системою вищої освіти, здійснений у цьому році.

"Спочатку міністерство освіти змінювало кількість бюджетних місць вже після того, як абітурієнти визначилися з майбутніми ВНЗ і склали ЗНО. Потім перерозподіл держзамовлення вже при подачі документів. Тепер чиновники придумали черговий хід – забрати у студентів стипендії, що неприпустимо", – коментує Гранатуров.

На думку співголови партії "Наш край", замість пошуку легких шляхів поповнення бюджету, чиновникам краще докласти більше зусиль у боротьбі з корупцією.

"Боротьба з корупцією заощадить державі стільки грошей, що і на пенсії, і стипендії, і на істотне зниження тарифів вистачить", – резюмував Гранатуров.

Уряд має зберегти студентам стипендії, - "Наш край"Як відомо, Мінфін направив головним розпорядникам бюджетних коштів інструктивний лист щодо підготовки запитів до проекту державного бюджету на 2017 рік та проекту прогнозу державного бюджету на 2018-2019 рр. В цьому листі йдеться, що на наступний бюджетний рік витрати на стипендію передбачені тільки для учнів і студентів з числа дітей-сиріт, дітей-інвалідів I-III групи, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям", а також аспірантам і докторантам