ua en ru

ПР підтримає законопроект про протидію дискримінації, при його доопрацюванні в частині захисту прав не лише секс-меншин

Закон про протидію дискримінації не повинен припускати тільки захист прав секс-меншин. Про це РБК-Україна заявив депутат фракції Партії регіонів Володимир Олійник.

"Цей проект закону про протидію дискримінації в Україні обговорювалося на раді фракції. У попередньому варіанті проект закону дискутувася, де акцент робився на протидії порушень прав секс-меншин. І в такому варіанті він навряд чи буде прийнятий. Проект закону повинен був бути доопрацьований. Ми в парламенті подивимося, як він доопрацьований. Він повинен припускати протидію дискримінації як нацменшин, так і дискримінації в самому широкому сенсі", - заявив він.

Олійник зазначив, якщо проект закону буде відображати тільки один аспект, а саме, сексуальної дискримінації, то проект закону не буде прийнятий більшістю: "Якщо буде знову зроблена спроба акцентування дискримінації прав секс-меншин, то я особисто буду проти. Адже у нас є і секс -більшість. У нас в Україні немає прикладів дискримінації секс-меншин, у нас не звільняють з роботи через сексуальну орієнтацію. Проект закону повинен припускати широкий спектр заходів щодо запобігання дискримінації. У такому варіанті закон буде проголосований".

Читайте також: Прийняття законопроекту про протидію дискримінації очікується 4-7 червня, - МЗС.