ua en ru

Падіння винищувача Су-27: з'явилось відео пошукової операції

Падіння винищувача Су-27: з'явилось відео пошукової операції Фото: пошукова операція СУ-27 (скрін/vezha.vn.ua)

У Вінницькій області тривають пошуки уламків військового літака Су-27

У Вінницькій оласті на місці падіння винищувача Су-27УБ триває пошукова операція уламків військового літака. Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на Vezha.

Зокрема, мешканці Хмільницького району, де впав винищувач, викладають у соціальні мережі фото та відео з місця катастрофи та процесу рятувальної операції.

Додамо, що Військова прокуратура почала розслідування падіння винищувача Су-27УБ. Попередньо відомо, що бортовий номер літака - 70, серійний - 96310424040.

Кілька днів тому 831 бригада тактичної авіації на своїй сторінці у facebook публікувала фото із навчань "Чисте небо-2018". Серед світлин був також знімок винищувача саме із цим бортовим номером - 70. Бригада базується у Миргороді Полтавської області.

Падіння винищувача Су-27: з'явилось відео пошукової операції

Нагадаємо, у Вінницькій області у четвер, 16 жовтня, розбився винищувач Су-27 під час міжнародних військових навчань "Чисте небо - 2018". Як зазначили в Міністерстві оборони України, катастрофа сталася в районі с. Уланів між населеними пунктами Хмільник та Бердичів. Під час виконання навчально-бойового польоту впав літак Су-27УБ Повітряних Сил Збройних Сил України.

Незабаром у Генеральному штабі Збройних сил України підтвердили, що в результаті падіння винищувача Су-27 під час міжнародних навчань "Чисте небо - 2018" загинули двоє пілотів. Відзначалося, що один з них українець, інший - представник Національної гвардії США.

В Україні 8 жовтня почалися багатонаціональні авіаційні навчання "Чисте небо" з участю країн-членів НАТО. Навчання проходять в Хмельницькій області, а також на аеродромі Гавришівка у Вінницькій області. Крім України, участь в навчаннях беруть ще 9 країн: Бельгія, Великобританія, Данія, Естонія, Нідерланди, Польща, Румунія і США.