ua en ru

Пожежа в зоні ЧАЕС: загрози радіаційного зараження в Києві немає

Пожежа в зоні ЧАЕС: загрози радіаційного зараження в Києві немає Фото: Чорнобильська пуща

В даний час триває остаточна ліквідація пожежі

В результаті пожежі в зоні Чорнобильської АЕС не виникла загроза радіаційного зараження в Києві. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"За офіційними даними Українського гідрометеорологічного центру, 29 квітня станом на 10:30, радіаційний фон у Києві становить 11 мкР/год (норма - 8-12 мкР/год). Радіаційна обстановка стабільна, потужність експозиційної дози на поверхні ґрунту та вміст радіонуклідів у воді не перевищують нормативних значень. Загрози радіаційного зараження в столиці немає, життю і здоров'ю людей нічого не загрожує", - йдеться в повідомленні.

У ДержНС заявляють, що ситуація з пожежею на території спеціального комбінату "Чорнобильська пуща" є контрольованою. Від Київського гарнізону до ліквідації пожежі залучено 42 людини особового складу та 7 одиниць техніки.

В даний час триває остаточна ліквідація пожежі.

Нагадаємо, 12:45 28 квітня в Київській області виникла пожежа в Чорнобильській зоні на території спеціального комбінату "Чорнобильська пуща".

Вже увечері стало відомо, що у зв'язку із загостренням ситуації прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк прийняв рішення зібрати комісію з надзвичайних ситуацій у зв'язку з пожежами під ЧАЕС. За його словами, пожежа, яка сталась під Чорнобилем, є найбільшою з 1992 р.

Пізніше заступник голови ДержНС Микола Чечоткін повідомив, що причиною пожежі в "Чорнобильської пущі" може бути підпал.