ua en ru

Підвищення мінімального розміру статутного капіталу банку до 120 млн грн негативно вплине на банківську систему України, - УКБС.

Підвищення мінімального розміру статутного капіталу банку до 120 млн грн негативно вплине на банківську систему України, вважають експерти Українського кредитово-банківського союзу (УКБС).

За даними УКБС, Верховна Рада ініціює внесення змін до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою подолання негативних наслідків фінансової кризи" (№ 1533-VI), що набув чинності з 24 листопада цього року. Негативним, на думку експертів, є запропоноване проектом встановлення мінімального розміру статутного капіталу на день реєстрації банку не менше 120 млн грн (на сьогодні 75 млн грн) і поширення цієї норми на всі банки, а не тільки на новостворені.
"Запропоноване нововведення, яким передбачено істотне підвищення вимог до мінімального розміру статутного капіталу, негативно вплине на діяльність банківських установ. Перш за все тому, що потребуватиме значних ресурсів для його реалізації - більше 8 млрд грн по всій банківській системі», - відзначає гендиректор УКБС Галина Оліфер.