ua en ru

Підвищення тарифів збільшить борги населення за комунальні послуги вдвічі, - Кличко

Підвищення тарифів збільшить борги населення за комунальні послуги вдвічі, - Кличко

Борги киян за комунальні послуги уже становлять 1 млрд. грн. І підвищення тарифів збільшить цю цифру щонайменше вдвічі, а це може призвести до колапсу сфери ЖКГ. Про це у коментарі журналістам заявив Київський міський голова Віталій Кличко.

"Підвищення тарифів може призвести до колапсу житлово-комунальної сфери. На сьогоднішній день борги за сплату житлово-комунальних послуг тільки в Києві становлять більше 1 мільярда гривень. Існує велика загроза, що через підвищення тарифів заборгованість може вирости вдвічі, а це – шлях до колапсу ЖКГ", – зазначив мер.

"Підняття тарифів сьогодні найболючіше питання для населення. І наше завдання зробити так, щоб люди могли сплачувати рахунки. Тарифи підвищуються, але ж пенсії та зарплатня залишаються на тому ж рівні. Ми звернулися до парламенту та уряду скасувати постанову 758 та переглянути тарифи. Мораторій, ухвалений Київрадою, діятиме до 1 жовтня і, сподіваюся, що цього часу парламент та уряд знайдуть спосіб зробити так, щоб тарифи були справедливими", – наголосив мер Києва.

Кличко зауважив, що сьогодні бюджет жодного міста не зможе витримати відшкодування різниці у тарифах.

"Сьогодні проблему тарифів, які не встановлює місцева влада, намагаються перекласти саме на її плечі. Бюджет жодного міста, і столиці теж, не витримає навантаження, якщо ми самотужки будемо компенсувати цю різницю в тарифах. Уряд уже скасував компенсацію за проїзд пільговиків у київському транспорті. І сьогодні столичний бюджет відшкодовує ці кошти перевізникам, а велика кількість людей може пересуватися містом безкоштовно", – зауважив мер.