ua en ru

Споживання газу у Сумській області за 7 місяців зменшилось на 4%

Споживання газу у Сумській області за 7 місяців зменшилось на 4%

ПАТ "Сумигаз" за 7 місяців 2017 року здійснило розподіл 459,1 млн куб. м природного газу

ПАТ "Сумигаз" за 7 місяців 2017 року здійснило розподіл 459,1 млн куб. м природного газу, що на 4% менше у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року. Про це повідомляє прес-служба компанії.

За даними прес-служби, споживання природного газу побутовими споживачами залишилось на рівні минулого року й склало 239,6 млн куб. м. Проте в цьому році зменшили споживання блакитного палива юридичні особи.

Так, ПАТ "Сумигаз" здійснило промисловим підприємствам розподіл 114,3 млн куб. м природного газу, що на 11% менше ніж за 7 місяців 2016 року. Установи і організації, що фінансуються з державного бюджету, зменшили використання газу на 8%, отримавши 8,2 млн куб. м, підприємства ТКЕ – на 6%, 96,8 млн куб. м.

У компанії підкреслили, що такі показники є несприятливими для роботи, адже через зменшення обсягів споживання газу ПАТ "Сумигаз" недоотримує планові надходження та не може інвестувати необхідні кошти в забезпечення безперебійного газопостачання. До того ж, зазначили у прес-службі, кризова ситуація із надходженням коштів поглиблюється ще й сезонністю споживання газу.

"Неопалювальний період є найбільш напруженим щодо надходження фінансів. Оскільки, при однаковій завантаженості та кількості персоналу, в один із літніх місяців компанія може отримати до 10 разів менше виручки, аніж в зимовий. Першочергово кошти спрямовуються на функціонування аварійно-диспетчерських та експлуатаційних служб. Через нерівномірне сезонне надходження коштів виникають труднощі у покритті витрат компанії, які йдуть на модернізацію газових мереж", - розповіла фінансовий директор ПАТ "Сумигаз" Світлана Рибальченко.