ua en ru

Споживач зобов’язаний укласти договір на надання ЖКП, підготовлений виконавцем на основі типового договору, - ВСУ

Верховний суд України (ВСУ) визначив, що споживач зобов'язаний укласти договір на надання житлово-комунальних послуг, підготовлений виконавцем на основі типового договору. Про це повідомляє прес-служба ВСУ.

"Відповідно до змісту статті 627 ЦК України свобода договорів не є безмежною і у випадках, передбачених актами цивільного законодавства, особа зобов'язана укласти відповідний договір. Такий випадок, зокрема, передбачено пунктом 1 частини третьої статті 20 закону України "Про житлово-комунальні послуги", відповідно до якого споживач зобов'язаний укласти договір на надання житлово-комунальних послуг, підготовлений виконавцем на основі типового договору. Встановивши, що виконавцем такі послуги надаються, а споживач їх отримує, однак ухиляється від укладення договору на надання житлово-комунальних послуг, який підготовлений виконавцем відповідно до типового договору, суд за позовом виконавця ухвалює рішення про визнання зазначеного договору укладеним", - сказано у повідомленні прес-служби.

Читайте також: Переважним правом купівлі частки у праві спільної власності користується власник частки у праві спільної часткової власності, - ВСУ