ua en ru

Бійка Бойка і Ляшка: Парубій доручив регламентному комітету ВР дати оцінку події

Бійка Бойка і Ляшка: Парубій доручив регламентному комітету ВР дати оцінку події Фото: Андрій Парубій

Комітет має запропонувати міру покарання

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій доручив регламентному комітету дати оцінку сутичці, яка сталася між народними депутатами Юрієм Бойком і Олегом Ляшком. Про це він заявив сьогодні на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і голів комітетів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я хочу попередити зараз Бойка Юрія: ви вже проходили той час, коли ви ламали депутатам голови і калічили їх, той час вже позаду", - заявив Парубій.

При цьому він зазначив, що не допустить політичної дестабілізації у парламенті народними депутатами з політичних партій, які завели Україну в кризу.

"Не буде ніякої дестабілізації, не буде ніякого "Шатуна" у нас в українському парламенті ... Я вже зараз даю доручення регламентному комітету, щоб цю ситуацію розібрати і дати мені, як голові парламенту рекомендації, як нам діяти, як парламенту у даній ситуації", - підкреслив спікер.

Нагадаємо, Бойко влаштував бійку з Ляшком в ході погоджувальної ради Верховної Ради України. Інцидент стався під час виступу Ляшка. Лідер "Оппоблоку" накинувся на голову РПЛ після слів останнього "Бойко з Льовочкіним їздять по московським обкомам, інструкції отримують в Кремлі... У мене, до речі, питання до СБУ, чому вони їздять по Москвам і до сих пір не в тюрмі".