ua en ru

Посол РФ М.Зурабов прибуде до України у 2010 р., - В.Черномирдін.

Новий посол РФ Михайло Зурабов прибуде до України у 2010 р. Про це повідомив радник Президента Росії, екс-посол РФ в Україні Віктор Черномирдін на брифінгу в Києві, передає кореспондент РБК-Україна. "Посол призначений, посол приїде. Агреман одержано. Я вважаю, наступного року він приїде", - сказав він.

При цьому В.Черномирдін упевнений, що неприїзд посла РФ до України до президентських виборів не відіб'ється негативно на стосунках Росії і України. "Посол готується до приїзду. Для нього це нова робота", - зазначив він.
В той же час, В.Черномирдін сподівається, що в Україні "вибори пройдуть". "І ми очікуємо, що вони пройдуть нормально, як належить, як прописано в Конституції України", - сказав він.

Нагадаємо, 14 листопада голова МЗС України Петро Порошенко повідомив, що найближчим часом М.Зурабов прибуде до України.
Указ про призначення М.Зурабова послом Російської Федерації в Україні був підписаний 5 серпня. Через тиждень Президент Росії Дмитро Медведев у відкритому зверненні до Президента України Віктора Ющенка назвав політику України відходом від принципів дружби і партнерства з Росією і заявив про рішення поки не відправляти до України нового посла.