ua en ru

Після вторгнення військ РФ на Донбас сили АТО щодня втрачали по 20 вбитих, - Геращенко

Після вторгнення російських військ на Донбас сили антитерористичної операції щодня втрачали по 20 чоловік убитими.

Після вторгнення російських військ на Донбас сили антитерористичної операції щодня втрачали по 20 чоловік убитими. Про це у своєму Facebook повідомила уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко.

"Після прямого військового вторгнення російських військ в Україну щоденні втрати серед наших військовослужбовців складали... 20 життів. 20 кращих хлопців йшли від нас кожен день і ці цифри просто страшно усвідомлювати", - написала Геращенко.

За її словами, під Іловайськом, де була домовленість про коридорі для виводу військ, російські військовослужбовці розстріляли сотні українських солдатів.

"Тому тендітна надія на перемир'я була так важлива - щоб зупинити вбивства, знищення кращих, перепочити, посилити нашу армію зброєю і підготовленими воїнами, кадрово та морально", - зазначила Геращенко.

Нагадаємо, 28 серпня Президент України Петро Порошенко заявив, що російські війська вторглися в Україну.

У Мінську 5 вересня тристороння контактна група Україна-Росія-ОБСЄ підписала з лідерами самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" протокол про припинення вогню з 18:00.

У зв'язку з цим Президент України Петро Порошенко наказав силам АТО на Донбасі припинити бойові дії з 18:00 п'ятниці.