ua en ru

Після закінчення формування ДВК у Київській обл. з виборів знялися близько 40 технічних кандидатів, - КВУ

Після закінчення формування дільничних виборчих комісій (ДВК) у Київській обл. з виборів знялися близько 40 технічних кандидатів. Про це повідомив Юрій Бут, голова Київського обласного відділення Комітету виборців України (КВУ), передає прес-служба організації.

"Після закінчення формування дільничних виборчих комісій, до складу яких за квотами технічних кандидатів потрапили і їх так звані представники, місія таких кандидатів на цьому завершилася. Почалося їх масове звернення із заявами про відмову балотуватися. Із 41 кандидата, реєстрацію яких скасовано в Київській області, 36 є суто технічними кандидатами, які написали заяви вже після дня жеребкування. Тільки один реальний кандидат по 91 Макарівському округу, радник голови Верховної Ради України Бойко Віктор Олексійович, за нашою інформацією, зняв свою кандидатуру на користь кандидата від партії "Удар", генерального директора Асоціації транспортно-експедиторських організацій України "Укрзовніштранс", Сольвара Руслана Миколайовича", - сказав Бут.

Читайте також: В Україні багато малих партій беруть участь у виборах тільки для отримання місць у виборчих комісіях, - ОБСЄ

Нагадаємо, експерти неодноразово звертали увагу, що велика кількість кандидатів на деяких округах пов'язана з боротьбою за місця в виборчих комісіях. Вибори до ВР відбудуться 28 жовтня. Кандидати можуть знятися з гонки до 15 жовтня.