ua en ru

Посівні роботи в Україні проходять у 2010 р. зі значним запізненням через погодні умови, - Ю.Мельник.

Посівні роботи в Україні проходять у 2010 р. зі значним запізненням, порівняно з попередніми роками. Про це журналістам повідомив міністр аграрної політики України Юрій Мельник, передає кореспондент РБК-Україна. Така ситуація, за його словами, викликана складними погодними умовами. "7% (посівних площ) сьогодні під кіркою (льоду). В минулому році такої ситуації не було взагалі", - сказав міністр.

У той же час, за його словами, кліматична ситуація наразі не змушує Мінагрополітики України переглядати прогноз по врожаю зернових у 2010 р. "Ні (перегляду прогнозу врожаю не буде), це може нас примусити скоригувати розподіл площ між культурами. Тому що сьогодні можна казати про те, що є певна затримка і з початком і виконанням весняно-польових робіт. В минулому році на цю дату у нас уже були десь пару сотень тисяч гектарів посіяно, в цьому році ми ще тільки починаємо в південних регіонах тільки підживлення", - пояснив міністр.
Також Ю.Мельник підтвердив раніше оприлюднений прогноз Мінагрополітики щодо експорту зернових у 2009-2010 МР, попри деякий спад обсягів експорту у зимові місяці. "Динаміка експорту січня-лютого іде на зниження обсягу, вона була прогнозованою, тому що ситуація на світових ринках так складається... від нашої прогнозної цифри - це 20-21 млн т ми не відмовляємося. Вона абсолютно реальна", - запевнив Ю.Мельник.