ua en ru

Порошенко заявив, що спроби РФ обійти санкції тільки посилять тиск ЄС

Порошенко заявив, що спроби РФ обійти санкції тільки посилять тиск ЄС Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Президент подякував Раді ЄС за введення нових санкцій проти Росії

Президент України Петро Порошенко заявив, що спроби Росії обійти санкції тільки посилять тиск Європейського союзу. Про це голова держави написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Вдячний Раді ЄС за остаточне рішення накласти санкції проти Росії за "прецедент Сіменс"!.. Спроби обійти санкції цинічними схемами лише збільшуватимуть ціну за агресію. І бути цьому допоки не буде відновлено суверенітет і територіальну цілісність України, включно з Кримом!" - наголосив президент.

Вдячний Раді ЄС за остаточне рішення накласти санкції проти Росії за "прецедент Сіменс"! Заслужена відповідь за непова...

Опубліковано Петром Порошенком 4 серпня 2017 р.

Він також зазначив, що введення санкцій - заслужена відповідь на неповагу до контрактних зобов'язань та потужний сигнал агресору щодо непохитної єдності і солідарності між столицями Євросоюзу.

Нагадаємо, Європейський союз розширив санкції проти Російської Федерації через скандал з поставками турбін німецького концерну Siemens в окупований Крим. Зокрема, Євросоюз вніс у санкційний список трьох росіян і три компанії, які брали участь у постачання газових турбін Siemens на окупований півострів.