ua en ru

Порошенко: у війні на Донбасі після підписання "Мінська" було вбито 824 особи

Порошенко: у війні на Донбасі після підписання "Мінська" було вбито 824 особи Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко зазначив, що у лютому 2015 року на Донбасі щодня гинули майже 25 українських солдатів

У війні на окупованому Донбасі після підписання мінських угод було вбито 824 особи. Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв’ю німецькому виданню Bild, повідомляє прес-служба глави держави.

Так, Порошенко зазначив, що після укладення мінських домовленостей у війні було вбито 824 особи. Разом з тим, він зазначив, що у лютому 2015 року на Донбасі щодня гинуло майже 25 українських солдатів.

"У Мінську ми просиділи 19 годин без сну, без їжі. Потім було досягнуто домовленості, чого не сталося б без підтримки Федерального канцлера Ангели Меркель. Однак, як знає весь світ: президент РФ не дотримується взятих на себе обіцянок", - повідомив він.

Зазначимо, перші мінські угоди щодо перемир'я на Донбасі були підписані 5 вересня 2014 року. 12 лютого 2015 року були підписані другі мінські угоди. Комплекс заходів з виконання мінських угод було узгоджено лідерами Німеччини, Франції, України та Росії у форматі "нормандської четвірки", і підписаний контактною групою.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявляв, що миротворча місія під мандатом Організації Об'єднаних Націй на Донбасі може стати твердим гарантом досягнення миру.