ua en ru

Порошенко розповів про переваги сил територіальної оборони

Порошенко розповів про переваги сил територіальної оборони Фото: Петро Порошенко

Зокрема, змісту таких сил обходиться дешевше, ніж регулярних військ

Президент України Петро Порошенко розповів про переваги сил територіальної оборони перед регулярними військами. Про це він розповів під час наради в штабі Сухопутних військ ЗСУ, передає прес-служба Порошенка.

"Територіальна оборона має ряд суттєвих переваг над іншими військовими засобами", - зазначив Порошенко.

За його словами, правильна організація територіальної оборони може вивільнити деякі бойові частини від невластивих їм функцій і завдань, зокрема, пов'язаних з охороною військових та важливих державних об'єктів, змістом маршрутів пересування і маневру військ тощо.

"Органи управління та підрозділи сил територіальної оборони, які досконало знають свою місцевість і соціально-політичну ситуацію в зонах чи районах їх відповідальності, мають перевагу в боротьбі з диверсійно-розвідувальними групами противника і незаконними збройними формуваннями", - сказав Порошенко.

Також Президент зазначив, що зміст сил територіальної оборони обходиться для держави значно дешевше, ніж утримання регулярних військ, наприклад, у США - в 6 разів, в Данії та ФРН - в 10 разів, оскільки основними джерелами їх забезпечення є місцеві ресурси і матеріально-технічні запаси місцевих військових баз.

Нагадаємо, Порошенко підписав указ про часткової демобілізації.