ua en ru

Порошенко провів засідання щодо створення ради з питань національної єдності

Порошенко провів засідання щодо створення ради з питань національної єдності Фото: Порошенко провів засідання щодо створення Ради з питань національної єдності

Окрему увагу рада буде приділяти питанню релігії

Президент України Петро Порошенко 11 грудня провів зустріч із представниками громадськості, органів державної влади та науковцями щодо створення Ради з питань національної єдності. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Нам потрібно відновити майданчик, де б ми могли обговорювати гуманітарні питання. Впевнений в тому, що саме в цьому колі ми можемо говорити про найболючіші питання, які сьогодні має наша держава - питання національної єдності", - сказав Порошенко на зустрічі.

Президент зазначив, що зараз агресор спрямував свої зусилля на дестабілізацію ситуації всередині країни, розвиток діяльності диверсійних груп, через що є загроза єдності країни.

"Всю гостроту атак агресор зараз спрямовує в цьому напрямку, розуміючи,що питання створення "Новоросії" поховане завдяки ефективним діям наших Збройних сил", - констатував Порошенко.

За словами президента, окрему увагу під час своєї роботи Рада приділятиме питанню релігії. На його переконання, церква має об'єднувати країну. Водночас Порошенко наголосив, що не втручатиметься у діяльність церкви, яка має бути незалежною.

Нагадаємо, Порошенко підтримав виключення нардепа Барни з фракції БПП.