ua en ru

Порошенко просить посилити військовий контингент в Херсонській області та вздовж Чорноморського узбережжя

Порошенко просить посилити військовий контингент в Херсонській області та вздовж Чорноморського узбережжя Фото: Порошенко заявив, що РФ значно наростила військову присутність в Чорноморському регіоні

За словами Порошенка, РФ значно наростила військову присутність у регіоні

Президент України Петро Порошенко звернувся до Міністерства оборони та Генштабу Збройних сил України з вимогою посилити військовий контингент в Херсонській області та вздовж усього Чорноморського побережжя. Про це йдеться на офіційному сайті президента.

"Міністерству оборони та Генштабу Збройних Сил України наказано подати пропозиції щодо істотного посилення військових спроможностей України на Херсонщині та вздовж усього Чорноморського узбережжя. Росія значно наростила військову присутність у регіоні, завершує перетворення півострова з квітучого міжнародного курорту на велику військову базу, яка створює загрозу, в тому числі і ядерну, не лише Україні, але й всім країнам Чорноморського регіону", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство закордонних справ України приступило до підготовки міжнародних переговорів з деокупації Криму у форматі "Женева плюс".