ua en ru

Порошенко закликав забезпечити інтеграцію людей з обмеженими можливостями у суспільство

Президент України Петро Порошенко закликав змінити ставлення суспільства до людей з обмеженими можливостями і підходів до захисту і реалізації їх прав.

Президент України Петро Порошенко закликав змінити ставлення суспільства до людей з обмеженими можливостями і підходів до захисту і реалізації їх прав. Про це він заявив під час зустрічі з людьми з обмеженими можливостями, передає прес-служба глави держави.

"Я не хочу, щоб в Україні більше використовувалося слово "інвалід". Я хочу, щоб відношення було таке, як у країнах Європейського Союзу", - заявив Порошенко.

За словами Президента, йдеться про забезпечення доступу людей з обмеженими можливостями до громадських місць, установам освіти, охорони здоров'я, забезпечення таких людей робочими місцями, створенні для них рівних можливостей з іншими громадянами.

Президент висловив переконання, що вирішення питань людей з обмеженими можливостями буде одним із пріоритетних у роботі нового уряду і наголосив, що готовий всіляко сприяти цьому. "Я готовий дієво підтримати роботу громадянського суспільства в цьому напрямку", - сказав він.

Порошенко нагадав, що в Україні зараз майже 3 мільйони громадян з інвалідністю поки що почувають себе виключеними з повноцінного життя суспільства і чекають цих кроків.

Нагадаємо, за словами Порошенка, за час АТО інвалідність отримали 206 українських військових.