ua en ru

Порошенко привітав рішення США про санкції проти фігурантів "кремлівського списку"

Порошенко привітав рішення США про санкції проти фігурантів "кремлівського списку" Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко висловив сподівання, що Європейський союз аналогічним чином посилить санкції проти РФ

Президент України Петро Порошенко схвально сприйняв рішення міністерства фінансів Сполучених Штатів Америки (США) розширити список санкцій проти Російської Федерації (РФ). Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Вітаю безпрецедентне розширення санкцій США проти фігурантів "кремлівського списку".Гідна відповідь агресору через його олігархів і кремлівське оточення за агресію проти України, втручання у внутрішні справи незалежних держав та неповагу до міжнародного права. Вільний світ і надалі зміцнює свою коаліцію проти Москви, за чіткого лідерства Вашингтона та на засадах потужної трансатлантичної єдності та спільних цінностей", - зазначив Порошенко.

Він також висловив сподівання, що Європейський союз аналогічним чином посилить і свої обмежувальні заходи проти "кремлівської верхівки".

Нагадаємо, у п'ятницю, 6 квітня, департамент управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США розширив санкційний список проти Російської Федерації.

Зокрема, йдеться про сімох російських олігархів і 12 компаній. Також санкції застосовані до 17 високопосадовців уряду Росії і державним компаніям з торгівлі зброєю. Під санкції потрапили у тому числі голова правління "Газпрому" Олексій Міллер, секретар Ради безпеки Микола Патрушев, голова Роскомнагляду Олександр Жаров, директор Росгвардії Віктор Золотов.