ua en ru

Порошенко не приїде в Раду, - Парубій

Президент України Петро Порошенко не приїде на засідання Верховної Ради України. Про це в кулуарах парламенту заявив віце-спікер Ради Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Думаю, що президента в парламенті сьогодні не буде. Зараз триває засідання голів фракцій, прем'єр-міністра та Президента. Ключова дискусія щодо законопроекту президента №2378, яким вноситься зміна до раніше прийнятий закон. Це поправка про особливий порядок місцевого самоврядування в Донецькій і Луганській областях. Фактично цією поправкою блокується дія самого закону. Тобто, мова йде про те, що насправді ми не розширюємо тут повноваження, а навпаки, створюємо нове і головна умова для виконання самого закону - проведення чесних і демократичних виборів на цій території під повним контролем України. Єдина умова, яку прописано для встановлення в перспективі особливого порядку місцевого самоврядування", - заявив Парубій.

При цьому Парубій наголосив, що "дискусія йде не тільки за цим проектом закону, а по більш широкому спектру питань безпеки".

Нагадаємо, Верховна Рада почне пленарне засідання о 17:00.