ua en ru

Порошенко доручив почати люстраційні перевірки чиновників, призначуваних Президентом України

Порошенко доручив почати люстраційні перевірки чиновників, призначуваних Президентом України Джерело фото:EPA
Президент України Петро Порошенко доручив почати люстраційні перевірки чиновників, призначуваних главою української держави.

Президент України Петро Порошенко доручив почати люстраційні перевірки чиновників, призначуваних главою української держави. Відповідне розпорядження Порошенка № 1262/2014-рп "Деякі питання організації проведення перевірки в відповідності з законом України "Про очищення влади" оприлюднене на сайті Президента.

Зокрема, Порошенко доручив з 24 листопада 2014 року розпочати перевірку перших заступників і заступників голови Служби безпеки України, начальників відповідних підрозділів центрального управління СБУ, генерального прокурора України.

Також, згідно з розпорядженням, з 1 грудня 2014 року перевірять голів та членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, голови Служби зовнішньої розвідки України, начальника Управління державної охорони України, глави Адміністрації Президента України, керівника Державного управління справами, голів місцевих державних адміністрацій.

Нагадаємо, в Україні 16 жовтня 2014 р. набрав чинності закон № 1682-VII "Про очищення влади" (про люстрацію).