ua en ru

Порошенко відреагував на теракт в Керчі

Порошенко відреагував на теракт в Керчі Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко висловив співчуття українцям, які втратили дітей і близьких під час вибухів

Президент України Петро Порошенко відреагував на теракт, який відбувся сьогодні, 17 жовтня, в окупованій Керчі. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на повідомлення глави держави в Facebook.

"Сьогодні в Керчі трапилося жахливе вбивство. Прокуратура Автономної республіки Крим порушила кримінальне провадження за статтею теракт за фактом вибуху. Розслідування таких справ є важливим для України, адже Крим є українською територією і українці, що живуть в окупації на півострові. І звичайно, що коли гинуть українські громадяни, де б це не відбувалося - це трагедія. Висловлюю співчуття українцям, які втратили дітей та близьких.", - сказав український президент.

Нагадаємо, у середу, 17 жовтня, близько 12 години дня в їдальні політехнічного коледжу у Керчі стався вибух. В результаті вибуху в Керчі загинули 19 осіб, крім того убитий можливий підозрюваний - 18-річний студент коледжу. За даними слідства, зловмисник застрелився. У лікарнях анексованого РФ Криму перебуває 39 осіб.

На даний момент слідчий комітет РФ розслідує справу за статтею про масове вбивство, в свою чергу, українська прокуратура відкрила справу за статтею про теракт. Крім того, російське слідство повідомило про встановлення особи підозрюваного - ним виявився 18-річний студент коледжу, який, за даними слідчого комітету росії РФ, застрелився.