ua en ru

Порошенко назвав найстрашнішим внутрішнім ворогом корупцію та бідність

Президент України Петро Порошенко назвав найстрашнішим внутрішнім ворогом корупцію та бідність. Про це він заявив під час свого виступу у сесійній залі Верховній Ради України.

Президент України Петро Порошенко назвав найстрашнішим внутрішнім ворогом корупцію та бідність. Про це він заявив під час свого виступу у сесійній залі Верховній Ради України, передає кореспондент РБК-Україна .

"Якщо говорити про ключовий внутрішній виклик, на мою думку, ним залишається корупція. Я хотів би в цьому контексті назвати ще й бідність, однак ясно, що першопричиною вкрай низького рівня життя переважної більшості українців є тотальна корумпованість державного апарату, сфери державних послуг. Некомпетентність і неефективність державного управління, меркантильна, так би мовити, безідейна, корупція, - куди сильніший внутрішній союзник нашого зовнішнього ворога, ніж його ідеологічно вмотивована п'ята колона", - заявив Порошенко.

Він зазначив, що безробіття, бідність, соціальна несправедливість загрожують не просто зростанням протестних настроїв в суспільстві, а будуть використовуватися ворогом для дестабілізації ситуації в країні.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України розраховує на схвалення і реалізацію антикорупційного законодавства до початку 2015 р.