ua en ru

Порошенко призначив Кличка головою КМДА замість Бондаренка, - указ

Президент України Петро Порошенко призначив Віталія Кличка головою Київської міської державної адміністрації.

Президент України Петро Порошенко (на фото ліворуч) призначив Віталія Кличка (праворуч) головою Київської міської державної адміністрації (КМДА). Про це йдеться в указі Президента України № 556/2014 від 25 червня 2014 р.

"Призначити Кличка Віталія Володимировича головою Київської міської державної адміністрації", - йдеться в документі.

"Мною прийнято рішення призначити вас на посаду голови Київської міської державної адміністрації. Я підписую указ, який дає вам ці повноваження", - сказав Порошенко на початку зустрічі з Кличком, - цитує прес-служба Президента України.

Порошенко призначив Кличка головою КМДА замість Бондаренка, - указ

(Фото: пресс-служба Президента)

Іншим указом № 555/2014 від 25 червня 2014 р. Порошенко звільнив Володимира Бондаренка з посади голови КМДА.

"Звільнити Бондаренка Володимира Дмитровича з посади голови Київської міської державної адміністрації", - йдеться в документі.

Нагадаємо, вибори мера Києва і депутатів Київради відбулися одночасно з виборами Президента України від 25 травня 2014 р. 3 червня Київська територіальна виборча комісія визнала Кличка переможцем на виборах мера Києва. Згідно з протоколом, Кличко отримав на виборах 765 тис. 020 голосів (56,7%), тобто більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні.

Присягу мера Києва Кличко прийняв 5 червня в колонному залі КМДА. Прийняття присяги відбулося в ході першої сесії Київради.

Зазначимо, 10 червня подав у відставку попередній голова КМДА Володимир Бондаренко, призначений на цю посаду 7 березня 2014 р.