ua en ru

Порошенко нагородив режисера фільму "Зима в огні"

Порошенко нагородив режисера фільму "Зима в огні" Фото: Петро Порошенко

У документальному фільмі "Зима у вогні" показано події на Майдані Незалежності взимку 2013-2014 років

Президент України Петро Порошенко нагородив режисера документального фільму про Революції Гідності "Зима у вогні" Євгенія Афінєєвського Хрестом Івана Мазепи. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко зазначив, що це перший Хрест Мазепи, який він вручає як президент.

"Дуже символічно і дуже важливо, що цю нагороду отримує росіянин, який боровся не просто за незалежність України, а за побудову Європи. Від імені українського народу спасибі за величезну роботу, яку ви зробили, і щиро сподіваюся, що коли-небудь фільм зможуть побачити і в Росії", - сказав президент, вручаючи нагороду.

Режисер зазначив, що нагорода належить усім учасникам Революції Переваги, причетним до створення фільму. Він також подякував президенту за високу нагороду і зазначив, що вона не тільки його, а й усіх учасників Революції Гідності, причетних до створення фільму.

У документальному фільмі "Зима у вогні" показані події на Майдані Незалежності взимку 2013-2014 років. У фільм увійшли інтерв'ю з учасниками протестів, записи з місця подій і повномасштабний погляд на події. Світова прем'єра "Зими у вогні" відбулася у вересні на Венеціанському фестивалі. Також стрічку показували на головному конкурсі фестивалю "Телларайді-2015". На Міжнародному кінофестивалі в Торонто фільм отримав приз глядацької аудиторії як кращий документальний фільм.

Нагадаємо, трейлер нового фільму про Майдані опублікований в мережі.