ua en ru

Порошенко констатує недостатність підтримки мирного плану з боку РФ

Президент України Петро Порошенко констатує недостатність підтримки мирного плану з врегулювання ситуації на Донбасі з боку Російської Федерації.

Президент України Петро Порошенко констатує недостатність підтримки мирного плану з врегулювання ситуації на Донбасі з боку Російської Федерації. Про це він заявив сьогодні виступаючи на сесії ПАРЕ.

"Ми запросили спостерігачів до кожного блокпосту і готові, офіційно про це декларую, запросити російських представників долучитися до моніторингу кордону, щоб впевнитись в жорсткому дотриманні взятих на себе зобов'язань з українського боку. Мирний план був підтриманий всіма основними країнами світу, за що Україна їм надзвичайно вдячна. У той же час очевидно, що цей мирний план запрацює лише за підтримки Росії. Поки що, на жаль, ця підтримка Російської Федерації є абсолютно недостатньою. Добре, що Рада Федерації вже не збирається, нарешті, проголошувати війну Україні. Але війну ніхто й не проголошував. Її просто ведуть. Ведуть зараз, в ці хвилини. Замість того, щоб відвести своїх найманців з боку російського кордону заходять все нові, добре оснащені і вмотивовані бойовики", - заявив Порошенко.

При цьому Президент України зауважив, що вчора під час телефонної розмови Президент Росії Володимир Путін підтримав його мирний план.

У свою чергу Порошенко звернувся до Путіна з проханням "вивести війська, припинити постачання техніки, потоки брехні і ненависті, які поширюються російськими засобами інформації".