ua en ru

До спроби вбивства екс-віце-спікера парламенту Молдови Плахотнюка причетна ФСБ РФ

До спроби вбивства екс-віце-спікера парламенту Молдови Плахотнюка причетна ФСБ РФ Фото: затримання ОЗГ, яка планувала вбивство Плахотнюка

Метою зловмисників було погіршити українсько-молдовські міждержавні стосунки

Реалізацію наміру замовного вбивства колишнього першого віце-спікера парламенту Молдови Володимира Плахотнюка курирувала Федеральна служба безпеки Росії. Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України.

Зазначено, що до організованого злочинного угруповання, яке мало на меті фізичне знищення Плахотнюка, входили громадяни України та Молдови. Мало того, за даними Держприкордонслужби, зв’язки керівників ОЗГ вказують на те, що супроводжували реалізацію злочину представники ФСБ Росії.

"Після завершення задуманого, вбивці мали повернутися до України. Таким чином задум зловмисників полягав у тому, щоб дискредитувати правоохоронну систему нашої країни та погіршити українсько-молдовські міждержавні стосунки", - йдеться в повідомленні.

Крім того, як повідомили в ДПСУ, президент України Петро Порошенко особисто керував перебігом операції щодо затримання учасників банди на всіх ключових етапах, а всі дії проводилися по обидва боки кордону спільно з правоохоронними органами Молдови.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національна поліція разом із Генпрокуратурою та Держприкордонслужбою запобігла замовному вбивству колишнього першого віце-спікера парламенту Молдови, лідера Демократичної партії країни Володимира Плахотнюка.