ua en ru

Помічник глави Генштабу ЗС Туреччини зізнався в участі у змові

Помічник глави Генштабу ЗС Туреччини зізнався в участі у змові Фото: Тюрккан зізнався у причетності до діяльності терористичної організації

Тюрккан був допитаний в рамках розслідування спроби військового перевороту

Помічник глави Генштабу ЗС Туреччини, генерала Хулусі Акара, підполковник Левент Тюрккан зізнався у причетності до діяльності терористичної організації Фетхуллаха Гюлена (FETÖ). Про це повідомляє "Анадолу".


"Я є членом структури "паралельна держава" і добровільно служив цьому "джамаату" (релігійна група) протягом багатьох років. До теперішнього часу підпорядковувався "старшим братам" в організації, в точності виконуючи їхні накази",- зазначив він.

Крім того, він підкреслив, що в 2011 році один з полковників, що знаходяться на даний момент на пенсії, рекомендував його в якості помічника ад'ютанта Неджету Озелу, який на той момент обіймав посаду глави Генштабу ЗС Туреччини. За його словами, він прослужив на цій посаді з 2011 по 2015 роки, а після того, як ад'ютант пішов на пенсію, зайняв його посаду.

"В "джамааті" існує певна конфіденційність і таємність. Кожен знає свого "наставника", спілкується з ним, отримує уроки, виконує доручення, але не знає, і не питає нічого зайвого. Особисто я вважаю, що 60-70% офіцерів, що потрапили в армію в 1990-х років після завершення навчання, - члени "джамаата", - повідомив підполковник.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган ввів в країні надзвичайний стан на три місяці.