ua en ru

Полтавська ОДА просить Кабмін виділити 30 млн грн на ремонт 200 км автодороги "Київ - Харків - Довжанський".

Полтавська облдержадміністрація (ОДА) надіслала до Кабінету міністрів України телеграму із проханням виділити 30 млн грн на ремонт 200 км автодороги М-03 "Київ - Харків - Довжанський" з 127 до 376 км. Про це повідомив сьогодні журналістам віце-губернатор Полтавської області Сергій Ясинський, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, в результаті сніжної зими і складних погодних умов на початку 2010 року, а також незавершеного ремонту дороги в минулі роки через недофінансування, траса опинилася в непроїжджому стані.

Віце-губернатор відзначив, що якщо негайно не провести капремонт автодороги, то цілком можливе повне припинення руху автотранспорту із Києва у напрямі Харкова, Донецька, Дніпропетровська та Луганська.

Він також відзначив, що через відсутність закону про держбюджет на 2010 р., область вичерпала всі ресурси дорожніх підприємств і можливість фінансувати із тимчасового кошторису службу автомобільних доріг.

Нагадаємо, вчора Кабмін затвердив поданий Укравтодором робочий проект капітального ремонту автомобільної дороги М-03 Київ - Харків - Довжанський на ділянці км 164+500 - км 170+500 (Полтавська область), розроблений українським державним інститутом із проектування об'єктів дорожнього господарства "Укрдіпродор" і рекомендований до затвердження держпідприємством "Укрдержбудекспертиза" Мінрегіонбуду, із кошторисною вартістю 115 млн 974 тис. грн. За ці кошти планується профінансувати ремонт і будівництво дороги із чотирма смугами руху завдовжки 5,8 км. Тривалість будівництва складає 20 місяців.