ua en ru

У Польщі в результаті ДТП постраждали українці

У Польщі в результаті ДТП постраждали українці Ілюстративне фото (mashintop facebook.com)

У ДТП постраждали громадяни України, які приїхали в Польщу на заробітки

У Польщі в результаті дорожньо-транспортної пригоди (ДТП) постраждали громадяни України. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Польське радіо".

Повідомляється, що інцидент стався біля населеного пункту Нова-Кишева. У поліції повідомили, що аварія сталася під час маневру випередження.

Як наголошується, 22-річний водій автомобіля, мешканець Косьцерського повіту Поморського воєводства, випереджаючи інший транспортний засіб, ймовірно, не переконався в безпеці виконання цього маневру та скоїв лобове зіткнення з мікроавтобусом.

В результаті ДТП травми отримали 28-річний водій мікроавтобуса, житель Сілезького воєводства, і сім його пасажирів. Це громадяни України і Пакистану, які приїхали в Польщу на заробітки. Крім того, одного потерпілого забрав рятувальний вертоліт. Інші постраждалі були госпіталізовані.

Нагадаємо, 17 серпня відбулося ДТП з українським автобусом в Польщі. Автобус впав зі схилу і перекинувся. В результаті ДТП загинули три людини, ще 18 осіб було поранено. Всього в автобусі, який прямував до Відня, було 54 особи.

Водія затримали. Прокуратура польського Перемишля допитала його і пред'явила звинувачення. Згодом водія заарештували. У разі доведення його провини водієві загрожує до 12 років позбавлення волі.

Пізніше було встановлено, що водій українського автобуса, який у серпні потрапив у ДТП на Підкарпатті, знаходився під дією психотропних речовин.