ua en ru

Влада Польщі передумала забороняти аборти

Влада Польщі передумала забороняти аборти Фото: влада Польщі передумали забороняти аборти

Наразі в Польщі аборти дозволені тільки за медичними показаннями

Представники правлячої партії Польщі на засіданні парламентської комісії вирішили відхилити пропозицію про повну заборону абортів. Про це повідомляє Associated Press.

Разом з тим, дана пропозиція буде розглянута на засіданні нижньої палати парламенту в четвер. Законодавці голосуватимуть за те, щоб відхилити його, або ж повернути на рівень комісії для подальшого розгляду.

Міністр науки і освіти країни Ярослав Говін зазначив, що масові протести жінок "змусили їх замислитися і навчитися смиренню", він також заявив, що повної заборони абортів не буде.

Як наголошується, акції протесту, що тривали протягом декількох місяців, вплинули на позицію влади. Представник верхньої палати польського парламенту заявив, що сенатори не будуть починати роботу над законопроектом.

Повідомляється, що в Польщі аборти дозволені тільки за медичними показаннями. За офіційними даними, щорічно в 38-мільйонній Польщі робиться не більш 2 тисяч абортів. Запропонований цивільними активістами законопроект повинен був повністю заборонити переривання вагітності під загрозою кримінального покарання.

Крім того, в десятках польських міст тисячі жінок взяли в понеділок відгули і в чорних шатах вийшли на вулиці, щоб висловити протест проти можливого посилення законодавства, яке передбачає, серед іншого, введення кримінальної відповідальності для матерів і лікарів за перервану вагітність.

Нагадаємо, у Польщі створили профспілку українських працівників.