ua en ru

В Польші сподіваються, що Європа відмовиться від переселення біженців після теракту в Барселоні

В Польші сподіваються, що Європа відмовиться від переселення біженців після теракту в Барселоні Фото: віце-міністр національної оборони Польщі Міхал Дворчик (Michał Dworczyk facebook.com)

Рішення Європейської комісії про примусове переселення біженців "створює небезпеку", вважають у Польщі

Віце-міністр національної оборони Польщі Міхал Дворчик сподівається, що Європейська комісія відмовиться від рішення про примусове переселення біженців після теракту в Барселоні. Про це він заявив в ефірі польського телеканалу TVP Info.

На його думку, це рішення "створює небезпеку, загрозу". Він зазначив, що потрібна відповідна міграційна політика для уникнення атак, подібних тій, яка відбулася в Барселоні.

Дворчик заявив, що партія "Право і справедливість", членом якої він є, не підтримає рішення Європейської комісії.

"Не буде згоди на примусове переселення до Польщі людей, яких ми не можемо перевірити з погляду безпеки та підтвердити їхню ідентичність", - сказав віце-міністр національної оборони Польщі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 17 серпня в Барселоні (Іспанія) фургон в'їхав у натовп людей. Він здійснив поїздку по центральній набережній Рамбла-де-Каналет і врізався в другий кіоск проспекту.

За офіційною версією число постраждалих в результаті наїзду фургона на натовп в Барселоні (Іспанія) зросло до 100, 13 людей загинули.

Раніше Європейська комісія почала процедуру притягнення до відповідальності Польщі, Угорщини та Чехії через їхню відмову приймати мігрантів відповідно до квот ЄС.