ua en ru

У Польщі феміністки провели мітинг із гаслами лібералізації абортів

У Польщі феміністки провели мітинг із гаслами лібералізації абортів Фото: польські феміністки вийшли протест

У Варшаві пройшла 17-а традиційна "Маніфа"

У Варшаві (Польща) кілька тисяч людей узяли участь у традиційній демонстрації феміністок і ЛГБТ-активістів "Маніфа", яка проводиться напередодні Міжнародного жіночого дня. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зазначено, що 17-а "Маніфа" відбулася під гаслом повної легалізації абортів, які в Польщі дозволені лише у виняткових випадках. Звучали також вимоги поліпшити умови в пологових будинках і ввести у школах уроки сексуального виховання.

Барвиста колона учасників демонстрації - з музикою, танцями і гаслами "Гроші - на дитячі садки, а не на костели!", "Жінка має право розпоряджатися своїм тілом" - пройшла центром міста.

"Справа не в тому, що польки не хочуть народжувати, а в тому, що їм не дають права вибору - коли саме це робити. Крім того, жінкам платять менше, ніж чоловікам, у них часто немає постійних контрактів, а значить, немає коштів на те, щоб належним чином виховати дитину", - сказала професор Іоанна Сенишин, яка також прийшла на демонстрацію.

Польща, серед населення якої 90% католиків, дозволяє аборт лише протягом 12 тижнів вагітності у випадках зґвалтування або інцесту, або 24 тижнів у випадках незворотних вад розвитку плоду або загрози життю матері.

Нагадаємо, днями гей-парад у Сіднеї (Австралія) вперше відвідав прем'єр країни.