ua en ru

Польща видала ФРН вірогідного агента МОССАД, причетного до підготовки вбивства функціонера "Хамас" в Дубаї

Польща видала Німеччині вірогідного агента ізраїльської спецслужби МОССАД Урі Бродського. Напередодні він був переданий німецькій поліції, передає Deutsche Welle.
Апеляційний суд у Варшаві ще тиждень тому ухвалив рішення про екстрадицію до Німеччини У.Бродського, якого підозрюють у причетності до підготовки вбивства високопоставленого функціонера палестинського радикального руху "Хамас" в Дубаї.
Однак у Німеччині йому загрожує судовий процес за звинуваченням не в агентській діяльності, а в підробці офіційних документів, відзначають німецькі ЗМІ. У.Бродський підозрюється в тому, що він за допомогою підроблених документів допоміг отримати німецький паспорт іншому агентові ізраїльської спецслужби, який безпосередньо брав участь у замаху на палестинського функціонера в Дубаї. У разі обвинувального вироку йому загрожує тюремне ув'язнення терміном до трьох років.
У.Бродський до цих пір залишається єдиним з цілої групи вірогідних агентів МОССАД, причетних до замаху в Дубаї, якого вдалося затримати за допомогою міжнародного ордера на арешт. Тим часом Ізраїль вимагає звільнити свого громадянина.
Нагадаємо, 19 січня 2010 р. в номері дубайсько гоготелю був убитий один з лідерів "Хамас" Махмуд аль-Мабхух, якого Ізраїль звинувачував у координації поставок зброї з Ірану в сектор Газа. Поліція Дубая впевнена в причетності до ретельно спланованої операції ізраїльської секретної спецслужби МОССАД.