ua en ru

Половина дорослого населення Франції отримала перше щеплення від коронавірусу

Половина дорослого населення Франції отримала перше щеплення від коронавірусу Фото: половину дорослих французів прищепили від коронавірусу (GettyImages)

У Франції половина дорослого населення отримала першу дозу вакцини від коронавірусу. Французька влада заявляє, що ситуація з поширенням COVID - 19 в країні залишається помірною.

Про це повідомив офіційний представник Уряду Франції Габріель Атталь, передає радіостанція France Info.

"Сьогодні ми переступимо символічний поріг у 50% дорослих французів, яким зробили першу дозу вакцини від коронавірусу.Таким чином, увечері 2 червня половина дорослих французів отримають як мінімум одне щеплення", - сказав Атталь.

Він зазначив, введення першої дози вакцини не захищає від ризику заразитися інфекцією. Тому, за його словами, французам слід дотримуватися "пильність до кінця".

"Ми не можемо послабити пильність. В Окситанії, Новій Аквітанії (регіони у Франції - ред.), ми іноді спостерігаємо значне збільшення циркуляції вірусу", - попередив чиновник.

Атталь також заявив, що перший етап зняття обмежень з відкриттям терас ресторанів, театрів, кінотеатрів і музеїв, який почався 19 травня, пройшов успішно.