ua en ru

Полк "Азов" заявив, що бере контроль над Маріуполем з метою запобігання терактів

Полк "Азов" заявив, що бере контроль над Маріуполем з метою запобігання терактів Джерело фото:facebook/azov.batalion

Полк "Азов" заявив, що бере повний контроль над головними об'єктами життєзабезпечення Маріуполя з метою запобігання терактів і диверсій у місті. Про це йдеться в заяві від командування полку "Азов" і Андрія Білецького, опублікованого в Facebook.

"У зв'язку з різким загостренням ситуації в південному напрямку, активізацією бойових дій і початком терористично-диверсійної діяльності, що б'є по забезпеченню Маріуполя, полк "Азов" бере повний контроль над головними об'єктами життєзабезпечення міста. Полк бере на себе відповідальність за здійснення комплексу заходів щодо попередження диверсій і терактів", - йдеться в повідомленні.

До таких заходів полк "Азов" вирішив вдатися після того, як сьогодні в 01:40 ночі бойовики підірвали залізничний міст через р. Кальчик біля станції Сартана під Маріуполем. Також за оперативними даними, стало відомо, що терористи намагалися підірвати два залізничних мости. Попередили спробу двоє охоронців заводу "Азовсталь". В результаті зіткнення, один працівник загинув, інший поранений. Також під час огляду місця вибуху було знайдено понад 80 кг тротилу.

"Очевидно, атака бойовиків була спрямована на те, щоб відрізати місто і заводи від забезпечення з метою дестабілізації ситуації і деморалізації мирного населення", - заявили в "Азові".

Нагадаємо, підрив ж/д моста в Маріуполі був кваліфікований як теракт.