ua en ru

Поліція заявила про розкриття 5 вбивств, скоєних упродовж минулої доби

Поліція заявила про розкриття 5 вбивств, скоєних упродовж минулої доби Фото: місце стрілянини в Одесі (Нацполіція)

Два вбивства сталося на Одещині, по одному - в Донецькій, Запорізькій та Київській областях

У Національній поліції заявили про розкриття всіх п'яти вбивств, скоєних упродовж минулої доби. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Зазначено, що два вбивства сталося на Одещині, по одному - в Донецькій, Запорізькій та Київській областях.

"У двох злочинах об'єктами посягання стали члени сім‘ї. В Одесі загинуло двоє людей, один із загиблих - офіцер поліції. Всі факти розслідують слідчі", - йдеться в повідомленні.

Зокрема в Запорізькій області 45-річний місцевий житель, у якого раніше були проблеми з законом, убив свою дружину та покінчив життя самогубством. Подібний "сімейний" злочин стався на Київщині. Під час сварки після розпиття спиртних напоїв 34-річний чоловік ударив свою 29-річну співмешканку. Захищаючись, жінка схопила кухонний ніж і вдарила ним співмешканця. Він помер у кареті "швидкої" дорогою до лікарні.

За даними відомства, на Донеччині до поліції надійшло повідомлення про знайдення тіла.

"Поліцейські з‘ясували, що невідомий наніс ножові поранення 31-річному раніше судимому жителю Слов'янська. Від отриманих поранень молодик помер. Після проведення необхідних пошукових заходів поліцейські встановили особу, яка могла бути причетною до цього злочину - 21-річного місцевого жителя", - доповіли в поліції.

Тим часом в Одесі до лікарні медики доставили 34-річного місцевого жителя. Лікарі виявили у чоловіка проникаюче ножове поранення. Попередньо вдалося з‘ясувати, що потерпілий отримав поранення біля бару, де перед цим вживав спиртні напої. У вчиненні цього злочину правоохоронці обґрунтовано підозрюють 25-річного жителя Одеси. Зараз тривають заходи з його розшуку.

"П'яте вбивство теж мало місце в Одесі. Під час спроби затримати 57-річного чоловіка, який перебував у розшуку, той вчинив стрілянину з автоматичної зброї. У результаті вогнепальні поранення отримали троє поліцейських. Перед цим зловмисник застрелив чоловіка, який перебував із ним у приміщенні. При затриманні нападника поліцейські знешкодили його. Пізніше в лікарні від отриманих поранень помер 27-річний дільничний офіцер поліції Сергій Пригарін", - зазначили у відомстві.

За вказаними фактами слідчими відкрито кримінальні провадження за ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу, триває досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що при огляді місця стрілянини в Одесі поліцейські виявили цех із виготовлення атипової зброї.