ua en ru

Поліція виявила спільноти в соціальних мережах, де дітей доводять до самогубства

Поліція виявила спільноти в соціальних мережах, де дітей доводять до самогубства Фото: поліція виявила небезпечні спільноти в соціальних мережах

Поліція виявила небезпечні спільноти в соціальних мережах

Департамент кіберполіції Національної поліції України виявив у соціальних мережах небезпечні групи, в яких дітей доводять до самогубства. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національної поліції України.

Так, було встановлено, що подібні суїцидальні спільноти в соціальних мережах називаються "Море китів" і "Тихий дім". Адміністратори даних груп після розгляду заявки на додавання в співтовариство проводять психологічне вивчення особистості, а після відправляють повідомлення з певним завданням, виконання якого необхідно фіксувати на відео.

Повідомляється, що в даних суїцидальних співтовариствах у соціальних мережах дітям видавали по 50 завдань, за невиконання яких виключали з групи. Зловмисники схиляли дітей до виконання завдань, пов'язаних з власноручним нанесенням каліцтв.

"Фінальне завдання - покінчити життя самогубством і зафіксувати момент смерті на камеру в режимі online. Відеозаписи в подальшому продаються в мережі Інтернет або в Darknet", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, поліція Донецької області з початку 2017 року вже затримала 31 учасника незаконних збройних формувань, ще четверо оголосили в розшук.