ua en ru

Поліція порушила справу щодо підриву гранати в Києві

Поліція порушила справу щодо підриву гранати в Києві Фото: щодо вибуху у Києві порушили справу

Провадження розпочато за ст. 115 Кримінального кодексу

Управління Національної поліції в Києві почало кримінальне провадження щодо вибуху гранати в столиці. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Повідомлення про вибух на проспекті Бажана надійшло до чергової частини Дарницького управління поліції о 01:34. Правоохоронці, які перші прибули за викликом, обстежили територію та виявили чоловіка на металевій рампі біля дверей пекарні", - сказано в повідомленні.

Поліція порушила справу щодо підриву гранати в КиєвіФото: місце події

Поліція порушила справу щодо підриву гранати в КиєвіФото: поліція розпочала провадження щодо підриву гранати

Правоохоронці встановили особу чоловіка. Загиблий - 24-річний уродженець Черкаської області. Крім інших речових доказів, працівники поліції вилучили чеку, пластикову пробку від корпусу гранати Ф-1, металевий балон із дрібнозернистою речовиною рожевого та коричневого кольорів, яка нагадує піротехнічну суміш, деформовані металеві осколки та важіль запалу УЗРГМ-2.

За показами свідка, який проходив неподалік та чув гучний вибух, жодної сторонньої особи поблизу місця надзвичайної події він не бачив.

"Відомості про подію зареєстровані, розпочате кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Працівники поліції встановлюють обставини події. На цей час відомо, що загиблий із 2014 року оголошений у розшук у Дніпропетровській області як дезертир", - зазначили в поліції.

Нагадаємо, у ніч на 13 жовтня 2016 року в Дарницькому районі Києва чоловік підірвав себе гранатою, в результаті чого загинув на місці події.