ua en ru

Поліція встановила особу смертника, який кинув гранату в посольство США в Чорногорії

Поліція встановила особу смертника, який кинув гранату в посольство США в Чорногорії Фото: Далібор Яукович (c-(facebook.com-dalibor.jaukovic.5)

Чоловік брав участь у війні в Югославії, був нагороджений

Поліція встановила особу чоловіка, який сьогодні вночі кинув гранату у посольство США в Черногориив місті Подгоріца, після чого підірвав себе. Про це повідомляє The Associated Press.

Як повідомляється, ним виявився колишній військовослужбовець, який брав участь у війні в Югославії.

На його сторінці у Facebook розміщено фото грамоти, де зазначено, що він був нагороджений медаллю "За заслуги в галузі оборони і безпеки" Союзної Республіки Югославії. Грамота підписана тодішнім президентом держави Слободаном Мілошевичем.

Поліція встановила особу смертника, який кинув гранату в посольство США в ЧорногоріїПоліція встановила особу смертника, який кинув гранату в посольство США в Чорногорії

Фото: нагорода і нагородні документи Яуковича

Варто відзначити, що нагороду Янукович отримав після бомбардувань НАТО Сербії і Чорногорії в 1999 році.

Представник столичної поліції підтвердив, що напад скоїв 43-річний Далібор Яукович (Dalibor Jaukovic), якого вже упізнав близький родич. Відзначається, що він говорив на умовах анонімності, оскільки розслідування ще триває.

Нагадаємо, у Подгориці (Чорногорія) під посольством США підірвався смертник, перед цим кинувши гранату в будівлю дипломатичної установи.