ua en ru

Поліція розкриває майже 90% вбивств, - Аброськін

Поліція розкриває майже 90% вбивств, - Аброськін Фото: В'ячеслав Аброськін (npu.gov.ua)

За словами Аброськіна, з 2016 року відновлюється правоохоронна система в Україні

Перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін заявив, що наразі поліція розкриває майже 90% вбивств. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення Міністерства внутрішніх справ України у Facebook.

Зокрема, за словами Аброськіна, з 2016 року відновлюється правоохоронна система в Україні. Крім того, наразі триває реформування МВС, завдяки чому, як зазначив Аброськін, МВС перетворюється на міністерство європейського рівня.

"Злочинність відступає, йде на спад. Судіть самі. 2014 року - 2578 вбивств, 2015-го - 2354, 2016 року - 1299, 2017-го - 1083 вбивства. Цього року поки цифра ще нижча. Притому кількість розкритих убивств у нас близька до 90%", - зазначив він.

Поліція розкриває майже 90% вбивств, - АброськінНагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за словами Аброськіна, у справі щодо вбивства судді Фрунзенського районного суду Харкова Володимира Трофимова та членів його сім'ї з'явилась нова інформація, яка може допомогти у розкритті злочину.

Як повідомлялося, суддю Трофимова знайшли вбитим і обезголовленим в Харкові 15 грудня 2012 року. Трьох членів його сім'ї - дружину, сина і співмешканку сина також обезголовили. Пізніше стало відомо, що вбивці забрали з собою відрізані частини тіла.