ua en ru

Поліція відкрила доступ майже до всіх пов'язаних з отруєнням Скрипалів місць

Поліція відкрила доступ майже до всіх пов'язаних з отруєнням Скрипалів місць Ілюстративне фото (facebook.com-metpoliceuk)

Забороненою зоною залишається тільки будинок Скрипалів у Солсбері

Поліція Великобританії зняла кордони біля кожної дільниці, пов'язані з отруєнням Сергія Скрипаля в Солсбері, за винятком колишнього будинку екс-шпигуна. Про це повідомили на засіданні уряду у вівторок, повідомляє видання The Telegraph.

Зокрема, відкрили ті частини міста, які були закриті поліцейськими кордонами більше двох місяців, протягом яких офіцери і солдати працювали над збором доказів та очищенням районів, де було зафіксовано нервово-паралітична речовина "Новачок".

На даний момент єдине місце, яке ще залишається в оточенні поліцейського кордону, це сімейний будинок Скрипалів у Солсбері.

Всього до розслідування подвійного отруєння залучено понад 400 поліцейських, в тому числі близько 250 фахівців з боротьби з тероризмом.

Було зібрано понад 5 тисяч годин відеозаписів, а також понад 1350 одиниць доказів. Правоохоронці виявили близько 500 свідків.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, колишній співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені без свідомості в британському місті Солсбері 4 березня. В Лондоні стверджують, що вони були отруєні нервово-паралітичним речовиною "Новачок", розробленим радянськими вченими. Британські спецслужби заявили, що отрута був проведений в Росії. Офіційна Москва це заперечує.