ua en ru

Поліція М'янми застрелила сімох демонстрантів

Поліція М'янми застрелила сімох демонстрантів Фото: біженці з М'янми (UNHCR / Andrew McConnell)

Організатори демонстрацій не отримали схвалення з боку місцевої влади

У М'янмі поліція застрелила сім демонстрантів, ще 12 отримали поранення. Це сталося в штаті Ракхайн під час демонстрацій, які супроводжувалися жорстокістю, зраджує Reuters.

Демонстрації, присвячені давнім буддійському Араканскому королівству, відбулися пізно у вівторок в селищі Мраук в північній частині Ракхайна.

Близько 4 тис. чоловік оточили будівлю уряду після щорічної церемонії, присвяченій падіння Араканского королівства понад 200 років тому. За словами джерела в уряді, організатори демонстрацій не отримали схвалення з боку місцевої влади.

"Спочатку поліція використовувала гумові кулі, але натовп не йшла. Нарешті, охоронцям довелося стріляти. Конфлікт стався, коли деякі люди намагалися захопити зброю поліції", - сказало джерело.

Відомо, що деякі з потерпілих доставлені в державну столицю Сіттве.

Напруженість в Ракхайні зросла з того моменту, коли в серпні 2017 року було розгорнуто масштабну воєнну операцію в М'янмі, що викликало масовий наплив біженців в Бангладеш. На сьогодні відомо, що з М'янми втекли понад 650 тис. Мусульман етнічної групи рохінджа.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в М'янмі прокуратура може залучити двох місцевих журналістів міжнародного інформаційного агентства Reuters до кримінальної відповідальності за нібито розголошення державної таємниці.